Tuesday, February 13, 2007

İyi günde, kötü günde

Can dostlarımdan biri, birkaç günlüğüne İstanbul’a geldi. Sıkıntılı olduğum anlarımdaydım ve yanımda olmak istedi. ‘İyi günde, kötü günde ve her zaman’ benimleydi. Pek çok güzellikleri, zor gelenleri; iki kız kardeş, iki yoldaş olarak yaşamıştık. Düşündüm; geride bıraktığımız seneleri, birlikte gülüp, birlikte ağlayışlarımızı, sırlarımızı ruhlarımızla kaplayıp, ebedileşecek kardeşlik bağımızı i.. Dostluğumuz içten ve özden bir muhabbetle başlamıştı, sevgiyle ve samimiyetle yoğrularak haslaşmıştı. Yeri geldi, sefamızı çektik, zaman oldu; cefada birlikteydik. Eleştiren de, seven de bizdik. Yaradan dan ötürü yaratılanı sevmiştik ve karanlık gecede, insan suretinde yıldızı olanlardandık. Sevgililer günü kutluyor insanlar. Kutlasınlar. Moda olduğu için değil, birileri yönlendiriyor veya tüketim toplumundan esinlendik diye değil; insanca sevilebildiği için kutlansın, ‘Sevgililer Günü’. Sadece cinsiyet unsurlarıyla kısıtlandırılmadan, tüm muhabbet kaynaklarını içeren şekilde kutlansın. ‘İyi günde, kötü günde ve ebediyette de birlikteyiz’ diyebilenler için kutlansın. Gönül, insanlığın böylesi sevgileri; hayat arkadaşları, eşleri ve tüm sevenleriyle yakalayabilmesini istiyor.
Bu yazıyı yazdıracak hissiyata vesile olan kişinin de, böylesi hissiyatları yaşattıran tüm sevdiklerim ve sevenlerimin de; sevgililer gününü kutluyorum. Sadece bir gün değil, her gün onlara sevgimi yaşatabilmeyi istiyorum. Tüm bunları yaşananlar şükrediyorum ve ne kadar da şükretsem yetmez biliyorum.

F.İrem KONYALIOĞLU, İstanbul

3 comments:

farelzan said...

Iremcigim,

Guzel duygu ve dusuncelerini bizlerle paylasiyor olmana cok sevindim. Aramiza gurbet girdi ama zor anlarinda da, mutlu gunlerinde de seninle olabilmeyi isterdim.Insallah ziyarete geldigimizde gorusmek nasip olur.

Okyanus otesinden Baki selamlar...
Muhabbetle
-fatma

Fireko said...

Sevgili Fatmacigim

Varligi icin sukrettiklerimden biri oldugunu biliyorsun. Madden farklı yerlerde olsakta, manen birlikteligimizi her daim yasiyoruz. Hasretle bulusmamizi bekliyorum.
Melekler ve sevgi sizlerle olsun

Irem

farelzan said...

Yine icim isindi sozlerinle... Muhabbetle sevgili dost!